21 jan 2013

Subsidieregeling aanpak veiligheid kleine bedrijven

0 Reacties

Hoe werkt het?

In opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie start het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) met een nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB).

Kleine bedrijven (maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 medewerkers – fte’s) kunnen gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren. Een erkende VKB-scanner kijkt waar verbeteringen mogelijk zijn en geeft advies op maat. Ondernemingen die op basis van de veiligheidsscan willen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun zaak te verbeteren, krijgen de keuze uit speciaal geselecteerde pakketten in vier categorieën: organisatorische, bouwkundige, elektronische of digitale maatregelen of combinaties daarvan. De helft van die investering wordt vergoed vanuit de nieuwe Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, tot een maximum van 1.000 euro.

Kleine bedrijven, die gevestigd zijn in een winkelgebied of bedrijventerrein met een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), komen automatisch in aanmerking voor een veiligheidsscan en worden in 2013 telefonisch benaderd door het secretariaat VKB voor een afspraak.

 

[begin]
Reageer!